valp

Som du vet är det en hel del att tänka på innan man skaffar en valp. Det har skrivits spaltkilometer om detta, så allt vet du säkert redan. Här vill vi ta upp det speciella med att äga en boxer.

En boxer är en av de lättaste raserna att äga. Den är otroligt tillgiven & mkt lätt att dressera. Kan du bara få din boxer att förstå vad du vill ha gjort, vill den inget hellre än att göra just det. Speciellt om man också gör det roligt för den att utföra detta. För boxern är det viktigast att ha kul. Allt går att göra om till lek. Varför bara gå fram till matskålen & äta direkt, när man kan göra ett par låtsasanfall mot den först?! Komunikationen med husse & matte är en mkt viktig sak.
Det finns exempel där boxern inte börjar äta om inte husse eller matte säger varsågod först. Om man studerar en boxer noga ser man att den alltid håller ett öga på flocken (familjen) för att inte missa något. Det är den enklaste sak att motionera en boxer, får den bara minsta möjlighet, så sköter den det själv. Det finns ingen anledning att gå om man kan springa. Saker som rör sig är till för att jagas, bollar frisbees är favoritleksakerna.

Vissa saker tar dock boxern på största allvar. Att vakta & beskydda flocken (familjen) har alltid första prioritet. Den är fullständigt orädd & backar aldrig. Dess medeltida anor som kamphund är inte utslätade. Boxern har en väl utvecklad förmåga att se vilka i familjen som behöver skydd.
En kort berättelse: "Jag har sett en boxer tränga sig igenom en alldeles för liten maska i ett fårstängsel för att lillmatte fanns på andra sidan & behövde hjälp. Den hade ingen päls kvar på skuldrorna efteråt, men fanns vid lillmattes sida"

Vill du ha en hund som verkligen engagerar dig som ägare & som kommer att glädja & roa dig hela livet är valet självklart:
Halsband
Det finns egentligen bara en hund som kan fylla ut det här halsbandet!

Du behöver en boxer. En charmknutte, fighter & clown. Med en ängels själ & en gangsters kropp !!!